Nieuws uit Syrië 9 mei – SSVM

Ik neem mijn toevlucht tot uw moederhart!

Nieuws Syrie mei SSVM

In deze dagen van zware spanningen, van grote aanslagen en immens leed voor de bewoners van Alepo, hebben we een paar prachtige getuigenissen gezien.

We vertellen er een van. Een christelijk gezin, waarvan de vader het leger helpt zonder zelf militair te zijn, vecht mee in één van de gevarenzones.  Normaal gezien gaan deze mensen ’s morgens vechten, nemen hun plaats in en gaan ’s avonds terug naar huis.

Syria Alepo 1

Deze familie verblijft in de kerk, hun huis staat in een zwaar geteisterde buurt en het regent bommen in hun straat. Terwijl ze bij ons waren, kreeg de oudste zoon van 22 een telefoontje van een collega van zijn vader met het bericht dat zijn vader gewond was en onderweg naar het ziekenhuis. Tussen het huilen en verdriet door, vraagt de moeder om naar de kerk gebracht te worden om tot Onze Lieve Vrouw te bidden: ”Ik moet naar Haar toe, Zij is MIJN Moeder.” Voor het beeld van Maria, bijgestaan door de twee kinderen, bad ze :”Moeder, laat me niet alleen, sta ons bij, bij U is de waarheid, het leven, het goede, de heiligheid, tot Uw moederhart neem ik mijn toevlucht… U bent MIJN Moeder. Laat ons niet alleen, bescherm ons, bescherm mijn kinderen, bescherm mijn man.” Hierna gingen ze alle drie sereen zitten wachten op de terugkomst van de vader.

Syria Alepo 2Vele uren nadien arriveerde de vader, de scherven van een projectiel hadden zijn gelaat verwond, zonder ernstige schade. De ogen een beetje bebloed, de armen verwondt, helemaal onder het stof. Na de ontmoeting en God gedankt te hebben voor het leven van het familiehoofd, komt in het gesprek de mogelijkheid naar boven om naar een andere plaats te trekken, om daar een rustiger leven te kunnen leiden. Vader zegt: ik kan hier niet weg… vandaag zag ik 25 collega’s sterven. Hoe kan ik dan een rustiger leven gaan zoeken?

De hele familie was met stomheid geslagen door het antwoord van hun vader.

We bevelen deze familie en vele andere lotgenoten aan bij haar die een Moederhart heeft, Zij weet hoe ze haar kinderen tot zich kan trekken en troosten.

Zr. Maria de Nazareth

Vertaling: Zr. Maria Moeder van de Troost

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.