Mars voor het Leven in Den Haag

Mars voor het Leven

Toen de zalige Moeder Theresa van Calcutta in 1979 de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst nam, zei ze: “Naar mijn idee vormt abortus de grootste bedreiging voor de vrede, want het is een rechtstreekse oorlog, het rechtstreeks doden”. In een tijd waarin we geconfronteerd worden met zoveel berichten over oorlog en geweld in de wereld, is er die zich wil inzetten door de ongeborenen een stem te geven. Zij deden mee aan de Mars voor het Leven in Den Haag op zaterdag 12 december jl.

Het was Gods voorzienigheid dat de Mars plaatsvond op de liturgische gedachtenis van Onze Lieve Vrouw van Guadalupe, die de patrones is van de ongeborenen. Een bijna levensgrote afbeelding van haar was aanwezig bij het katholieke onderdeel van het programma en zij was ook de kern van de pro-life toespraak van vader Johannes van Voorst, priester van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Na dit programma sloten de katholieke deelnemers zich aan bij de andere participanten op het Spuiplein om te bidden en andere sprekers te horen (waaronder de Amerikaanse Gianna Jessen, een vrouw die na een mislukte abortus toch levend werd geboren). Om twee uur ’s middags begon er een stille tocht door het centrum van de stad. Al het verkeer werd stilgelegd om vrij baan te maken voor deze tocht. Het enige wat er sprak, waren de diverse borden die de deelnemers droegen, waar pro-life leuzen op te lezen waren.

Na de Mars werd het programma voor de katholieken voortgezet in onze kapel die dicht bij het Spui ligt. Gedurende 40 minuten aanbaden we de Heer in het Allerheiligst Sacrament en na de zegen was er een kort samenzijn met een hapje en een drankje. Voor wie nog wilde blijven, werd er de pro-life film “Bella” vertoond.

We vragen aan God, op voorspraak van Onze Lieve Vrouw dat er een eind mag komen aan abortus in Nederland.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.