Vierde Nederlandse zuster met eeuwige geloften

SSVM-blauwe-zusters-moeder-animaIn het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo (Noord-Holland) heeft op zondag 18 oktober, wereldmissiezondag, zuster Maria Iuxta Crucem haar eeuwige geloften afgelegd. Ze is daarmee de vierde Nederlandse zuster met eeuwige geloften in ons Instituut.

De hulpbisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam, Mgr. J. Hendriks, ging bij deze gelegenheid voor in de H. Mis, die opgeluisterd werd door een koor samengesteld uit zusters van onze Noord-Europese Provincie, leden van het “pelgrimskoor” van de bedevaart naar Rome van dit voorjaar, en leden van “Magnificat”, een klein dameskoor van het Heiligdom waar zuster Iuxta ook deel van uitmaakt.

De intredeprocessie was prachtig om te zien, door de grote hoeveelheid concelebranten en de aanwezigheid van 3 diakens. Met de zuster zelf voorop in de processie, begeleid door de generaal overste Moeder Anima Christi, speciaal hiervoor overgekomen uit Rome, liep men door het middenpad naar voren, terwijl het koor “Laudate pueri” ten gehore bracht. De Bedevaartskapel was prachtig versierd, met dank aan onze vaste bloemist, en was gevuld met vele familieleden, vrienden en bekenden van het bisdom en uit het hele land.

Na de Mis was er een receptie in het klooster van het Heiligdom waar de zusters werkzaam zijn. Als grote verrassing kwam de Fanfare Showband van Heiloo een klein optreden verzorgen ter ere van de nieuw geprofeste. “Aanstichter” hiervan was een bevriende familie, waarvan de moeder lid is van onze Derde Orde, de kinderen vaste misdienaars, ook tijdens de Mis van de geloften, en de vader fotograaf tijdens de geloften – allemaal spelen zij in deze fanfare. Later tijdens de receptie brachten de zusters zelf ook aan aantal liederen in verschillende talen ten gehore, bij de Nederlandse liederen geholpen door enthousiaste familieleden en vrienden. Er werd zelfs een dansje gewaagd, waarbij onder andere de vader van de nieuw bruid van Christus samen met haar over de vloer zwierde.

We vragen aan God dat Hij deze nieuwe bruid van het Woord volharding en heiligheid van leven wil schenken, en we bidden om de vruchten van deze prachtige dag voor alle aanwezigen.

Zr. Maria Mirakel van Amsterdam Bär, missionaris in Den Haag

[Best_Wordpress_Gallery id=”25″ gal_title=”Mother Iuxta´s Final Vows”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.