Tienerkamp voor meiden, SSVM Brunssum

ssvm-brunssum-girls-camp

In het jaar van barmhartigheid is er in het klooster van Brunssum een kamp gehouden voor tieners. Het was een afwisselend programma om te leren echte christenen te zijn. Elke dag gingen de tieners naar de Heilige Mis en er was veel tijd voor spellen binnen en buiten. De lezingen gingen over hoe we ware christenen kunnen zijn en over de heiligmakende genade die in het doopsel in de ziel wordt ingestort welke we moeten behouden om naar de hemel te gaan. Ook over de dagelijkse genade die we van God ontvangen en die we moeten gebruiken om goed te leven. Deze wordt met name geschonken in de Sacramenten als Heilige Mis en de Biecht. Daarom is het zo belangrijk om naar de Heilige Mis te gaan en te biechten. Onze Lieve Heer heeft ons de sacramenten gegeven en vraagt daarvan gebruik te maken voor onze ziel die onsterfelijk is.

ssvm-brunssum-girls-camp

ssvm-brunssum-girls-campIn de sportieve momenten gingen de zusters en tieners raften en zo werd er gedaan aan teambuilding, leren edelmoedig te zijn en elkaar te helpen. In een fietsbedevaart naar Pater Karel in Munstergeleen, leerde de kinderen over het leven van Pater Karel. Deze Nederlandse Heilige is geboren in Munstergeleen en missionaris geweest in Engeland. Dagelijks komen daar mensen om te bidden voor persoonlijke noden en die van de wereld. De kinderen hebben gebeden voor henzelf maar ook voor familie en de noden in heel de wereld. Na een ijsje te hebben genuttigd zijn ze teruggekeerd naar het klooster van de zusters.

ssvm-brunssum-girls-camp

Eén Pater van de zelfde religieuze familie als de zusters gaf les over het sacrament van de biecht, wat het is het en hoe je goed biecht. Er werd vertelt over de grote barmhartigheid van God. Tijdens de aanbidding was de mogelijkheid om te biechten, waarvan de kinderen gebruik gemaakt. Ook is er een speurtocht gehouden door Brunssum, waarbij de tieners allerlei leuke opdrachten moesten doen en vragen beantwoorden, waaraan de mensen van Brunssum graag aan meededen.

Als afsluiting was er een kampvuur en pannenkoeken bakken. Het waren gezellige en leerzaam dagen en de kinderen gingen met een schoon en blij hart weer terug naar huis. Sommige wilden langer blijven, de zusters hebben ze uitgenodigd voor de volgende keer weer te komen. De zusters vragen u voor de kinderen te bidden.

Zuster Sterre der Zee, SSVM

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.