Inauguratiemis – Aanbiddingskapel in Den Haag

Aanbidding Kapel SSVM

Jezus wacht op ons in Zijn Sacrament van Liefde…

„In de heilige Hostie is Hij aanwezig, de ware schat, altijd wachtend op ons. Alleen door deze aanwezigheid te aanbidden leren we om Hem op de juiste wijze te ontvangen – we leren de realiteit van de communie, we leren de Eucharistischeviering kennen van binnenuit“.

Op 28 november 2015, inaugureert de communiteit „H. Liduina van Schiedam“ in Den Haag* een nieuw begin. Sinds 1 oktober van dit jaar is de communiteit aanwezig, hier in het centrum van Den Haag en bereidt zich voor op de nieuwe taak om hier een Aanbiddingskapel en een centrum van gastvrijheid te beginnen.

Deel uitmakend van het bisdom van Rotterdams „Lichaam van Christus“ model, zal de nieuwe kapel een plaats zijn van aanbidding van de Ware Aanwezigheid van de Heer in het Allerheiligste Sacrament en van dienst aan Zijn Lichaam in de mensen die in contact komen met dit centrum.

De inauguratiemis vond plaats op zaterdag 28 november en werd voorgegaan door Zijne Hoogwaardige Excellentie Monseigneur Johannes van den Hende, bisschop van Rotterdam, tien priesters concelebreerden en meer dan 200 mensen namen deel. Na de Mis was er een kleine receptie om met de mensen de vreugde te delen van het begin van deze nieuwe missie. De mensen werden uitgenodigd deel te nemen aan de Eucharistische Aanbidding waar we al mee zijn van start zijn gegaan iedere woensdag van 9.00u tot 17.00u.

Zusters in Den Haag Inauguratiemis Kapel in Den Haag

 

 

 

 

 

„De Heer is aanwezig in het tabernakel in zijn Goddelijkheid en in Zijn Mensheid. Hij is hier niet voor zichzelf, maar voor ons: want het is zijn vreugde om bij ons te zijn. Hij weet dat het voor ons nodig is, schepselen als we zijn, Hem persoonlijk bij ons te hebben. Als resultaat voelt iedereen met normale gedachten en normale gevoelens zich aangetrokken, wanneer mogelijk en zoveel als mogelijk, tijd met Hem door te brengen“ (uit een brief van de H. Edith Stein, co-patrones van Europa) we bidden voor een vruchtbare nieuwe missie en we vragen om de genade dat vele zielen de vreugde mogen leren kennen en ervaren in het tijd door brengen met de Heer.

[Best_Wordpress_Gallery id=”32″ gal_title=”SSVM Den Haag Centrum”]

*Adres

Download de homilie van Mgr. Van den Hende

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.